EVOLUȚIA LA BORCAN

În cartea „Un râu pornit din Eden”, Richard Dawkins explică apariția unei specii noi, deviată dintr-o specie existentă, astfel: o populație dintr-o specie rămâne izolată de ceilalți membri ai speciei vreme de doua sute de milioane de ani, pe o insulă. Condițiile mediului, diferite de pe această a „insula izolării”, adevărate borcane uriașe,  produce transformări atât de mari, încât, atunci când populațiile se reunesc, sunt atât de diferite încât nici nu mai sunt compatibile în reproducere. Și așa au apărut din cireșele coapte, elefanții, și din libelule, crocodilii de Nil.

Tot el spune că există, azi, miliarde de specii pe planetă, și că au existat, de-a lungul vremii, mii de miliarde de specii pe planetă. De unde atâtea insule care s-au deschis ca să țină prizoniera o populație, apoi s-au înhis pentru două sute de miliarde de ani, deschizându-se mai apoi ca să existe varietatea de astăzi? Mă gândesc la varietatea acvatică, de la alge la miile de specii de pești care de care mai estetici și mai perfecți în alcătuire.

Evoluționiștii sunt obligați să scoată teoriile astea imposibile, pentru că totul trebuie să fi apărut dintr-un biet fragment de ADN, dintr-o biată celulă, dintr-un singur individ…

Aceste teorii nu țin cont de orânduiala planetei, în care este foarte clar și vizibil în orice moment că există plantele care absorb energia solară pe care o depozitează în ele, cu precădere în frunze și fructe, ca suport pentru animalele erbivore care își iau energia necesară din regnul plantelor, ca suport pentru animalele carnivore care își iau energia din animalele ierbivore. Animalele omnivore își iau energia și din plante și din animalele ierbivore.

Printre animalele omnivore, omul s-a detașat prin conștiința de sine (omul este conștient că este conștient, cum inspirat spunea cineva). Omul este prima și singura ființă care s-a trezit la viața adevărata, prin comparație, restul animalelor sunt simpli bio-roboți.

Omul evoluează și crează, este singura fiintă care poate crea cot la cot cu ce ne-a creat pe noi, este singura ființă care poate vedea și aprecia estetica în care este creată viața pe această planetă.

Din păcate, oamenii de știință au devenit la fel de habotnici în credințele lor precum cei religioși, ambele părti fiind la fel de închie la nou, și de violente cu orice idee care contravine cunoștiințelor lor.

Despre Octav Chivulescu

Nuvela Urb Binaria s-a dorit a fi alcătuită precum un Roller Coaster al minţii umane în care urcă o conştiinţa de sine şi coboară, la capătul cursei, o conştiinţă de cele din jur. Un “LHC” al raţiunii care desface în părţi componente nu nuclee atomice, ci însăşi natura existenţială a fiinţei umane…
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu